Gjette tall

Denne siden er laget for programmet «gjettTall». Det går kort sagt ut på at man skal gjette seg til hvilket (ikke helt) tilfeldige tall maskinen har valgt. Du kan prøve det ved å laste det ned (se nedenfor).
Programmet er skrevet i programmeringsspråket Python, men er tilpasset Linux. Det vil ikke se like fargerikt ut, men kjører nå pent, i Windows også. Får du problemer med tegnsettet (rare tegn istedenfor æ, ø og å), så gjett deg frem, eller velg engelsk :-(
Vet ingenting om Machintosh :-)
Programmet utgis under GNU GPL. Det vil i korthet si at du kan bruke, kopiere, gi bort eller endre på programmet så mye du vil, men ikke frata andre den samme rettigheten, verken til programmet selv eller til den endrede versjonen. Les den engelske lisensteksten (Uoffisielle oversettelser ligger her).

For å bruke programmet, last det ned og pakk det ut:

Slik gjøres dette på Linux:

  1. Last ned programmet. – Kjør deretter følgende kommandoer i skallet:
  2. unzip GjettTall_1.4-jul2012.zip
  3. cd GjettTall_1.4*
  4. chmod +x *py
  5. python ./gjettTall_1.4*

Slik gjøres dette på Windows:

  1. Last ned programmet.
  2. Pakk ut fila «GjettTall_1.4-jul2012.zip» med f.eks. info-ZIP
  3. Åpne katalogen «GjettTall_1.4-jul2012»
  4. Dobbeltklikk på «gjettTall_1.4-2012-12-26-utf8.py»
Om det så ikke skjer noe, så har du glemt å installere Python først. Gå til Pythons engelske hjemmeside (se nedenfor), last det ned derfra og installer det før du prøver igjen :-)

NB: For å få vist meldingene med rett tegn, pass på at oppsettet er tilpasset den oversettelsen du velger. (Nærmere informasjon i fila «gjettTall-lesmeg-1.4-utf8.txt»).


Nyttige lenker:

Norsk innføring i Python
Pythons engelske hjemmeside
Norske tegn i skallet, en innføring
Unicode-HOWTO